Polička je s pivovarnictvím spjata již od roku 1265, kdy se za vlády českého krále Přemysla Otakara II., stala královským městem, a zároveň jí tedy bylo uděleno i právo várečné a mílové. Od té doby zde měšťanstvo vařilo a prodávalo pivo. První zmínky o pivovaru, jsou datovány roku 1771, kdy si byla zřízena společná varna piva s celkovou kapacitou 16-ti pivních sudů. Za skvělou chutí legendy českého pivovarnictví, vrchní sládkové František Bittner otec a syn, kteří působili v místním pivovaru téměř osmdesát let, kteří dali základ dnešní podobě a chuti poličského piva.

Více zde: www.pivovar-policka.cz

Jaká piva můžete ochutnat?

  • 10° Hradební, světlé výčepní
    Středně prokvašené pivo s vyváženou chutí a bohatou pěnou.
    EPM 10,6°, 4,1 % obj. alk.
  • 10° Hradební, tmavé výčepní
    Vynikající tmavé pivo středního řízu, s lehce sladovou, kávovou chutí a karamelovými tóny.
    EPM 10,3°, 3,9 % obj. alk.
  • 11° Otakar, světlý ležák
    Pivo Otakar je sladší pivo s jemným hořkým zakončením, s lehce chlebovou chutí.
    EPM 11,4°, 4,8 % obj. alk.
  • 12° Záviš, světlý ležák
    Záviš je pivo plné chuti s jemným řízem a krásně zlatavou barvou.
    EPM 12,4°, 5,5 % obj. alk.
  • 13° Eliška, tmavý speciál
    Speciální pivo Eliška je k dostání na Velikonoce a na Vánoce, když předtím tři měsíce zrálo. Má charakteristickou plnou a příjemně hořkou chuť.
    EPM 13,5°, 5,8 % obj. alk
  • 13° František Bittner, světlý speciál
    I speciál František zraje tři měsíce a je k dostání jen o Vánocích a Velikonocích. Speciální čtyřikrát chmelená třináctka je naposledy chmelená za studena, přímo v tanku.
    EPM 13,5°, 5,5 % obj. alk